Prikaži
Godine
Prikaži one koji su ovde zbog:
Pretraga po seksualnoj orjentaciji
Pretraga po imenu
Grad

Pitanja i odgovori na najčešća pitanja u korišćenju Dijaspora Klub sajta

Dragi korisnici našeg sajta za upoznavanje, kontakt, zabavu i poslovne prilike za sve ljude dobre volje sa prostora balkanskih zemalja, a i šire, pokušaćemo da u nekoliko rečenica damo odgovore na najčešća pitanja i razjasnimo sve nedoumice koje možete imati tokom boravka na sajtu DijasporaClub.com.

P: Ne mogu da dovršim registraciju jer ne dobijam mail sa aktivacionim linkom. Šta da radim?

O: Ovo je moguće iz nekoliko razloga.

  1. Morate biti sigurni da ste pri registraciji uneli ispravnu email adresu. Najmanja greška pri unosu Vaše email adrese dovodi do toga da se Vama ne može poslati aktivacioni link. U ovom slučaju neophodno je da ponovite proces registracije.
  2. Email sa aktivacionim linkom se generiše i šalje automatski, pa je moguće da neki email klijenti ovakve poruke detektuju kao spam. Proverite spam sanduče, možda je aktivacioni mail završio među te nepoželjne poruke. Ukoliko je to slučaj, naznačite email klijentu da NIJE SPAM PORUKA i normalno aktivirajte svoj nalog.
  3. Neki email klijenti uopšte ne dozvoljavaju prijem automatski generisanih poruka, te je u ovom slučaju potrebno da kontaktirate administratora preko forme na stranici kontakt, koji će ručno aktivirati Vaš nalog.

P: Čemu služi ono polje što mora da se čekira I'm not a robot i zašto je to obavezno?

O: Iako ovo polje za nijansu usložava proces registracije, ono je i te kako neophodno. Naime, postoje zlonamerni programi (roboti) koji bi se bez problema registrovali sa hiljadama nepostojećih profila, a onda bi korisnike zasipali reklamama, linkovim ka sumnjivim sajtovima i bezbrojnim lažnim porukama i drugim akcijama prema pravim profilima. Sa ovom anti spam zaštitom je onemogućena registracija robota, a upotrebili smo Google anti spam zaštitu za koju još nije napravljen program koji će je provaliti. Shvatite da ovo polje služi upravo da Vas zaštiti od takvih nepoželjnih akcija. Drugim rečima, kada dobijete mail da neko gleda Vaš profil, ili Vam šalje poruku, poziva u chat, izražava simpatije, šalje poklon i tako dalje, možete biti sigurni da je to realna osoba, a ne program.

P: Dobijam previše mailova, tako da su mi postali opterećenje. Može li to da se isključi?

O: Može. Nakon prijave na sajt idite na stranicu Uredi svoj profil i ispod galerije slika videćete čekirana polja koja se odnose na dobijanje obaveštenja na mail. Odčekirajte ona obaveštenja koja ne želite da dobijate na email adresu.

P: Ako svoj nalog podesim tako da ne dobijam obaveštenja o aktivnostima drugih prema mom profilu, kako onda mogu da znam kad mi neko pošalje poruku, poseti moj profil ili izrazi svoje simpatije prema meni?

O: Svaka nova akcija drugih prema Vašem profilu biće prikazana pored linka u meniju sa leve strane u vidu crvenog kružića sa brojem novih akcija koji blinka. Ovaj kružić će blinkati sve dok ne pogledate o čemu se radi, klikom na tu stavku u meniju.

P: Kako da znam kada mi neko kuca na chat-u?

O: Razmena poruka u chatu podrazumeva da ste predhodno sa sagovornikom izmenili pristanak na chat. Stizanjem novih chat poruka blinkaće balončić u gornjem levom uglu sa brojem nepročitanih chat poruka. Osim toga, ako niste u chat prozoru, stizanje nove chat poruke biće praćeno i zvučnim signalom. Ulazak u chat vrši se upravo klikom na taj balončić.

P: Postavio/la sam sliku, ali mi je deo slike otsečen i ne prikazuje se cela slika.

O: Slike koje korisnici postavljaju mogu biti različitih dimenzija i različitih rezolucija. Kako se ne bi remetio izgled sajta, sve slike su programski morale da budu svedene na istu veličinu. Program je napravljen da slike odseca tako da budu kvadratnog oblika sa pretpostavkom da je najvažniji deo koji se prikazuje nalazi u sredini. Ovo se odnosi samo na umanjene slike Vašeg profila. Klikom na sliku, ona se prikazuje u svojim pravim dimenzijama. To znači da je poželjno da na slikama koje postavljate deo koji želite da se vidi bude približno u sredini.

Mobilni telefoni MTS paketi